Οι συνταγές μας
με προιόντα καλλιέργειας από την Φάρμα του The Margi
Οι συνταγές μας
με προιόντα καλλιέργειας από την Φάρμα του The Margi
Margi Farm

Συνταγές

Η Margi Farm βρίσκεται στην περιοχή Μαρκόπουλο-Καλύβια, στον Νότιο τομέα της Αττικής. Μία τεράστια έκταση γης από τα αρχαία χρόνια, μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε μία έκταση παραγωγής ελαιολάδου και λαχανικών. Ένα αεράκι κρατάει τη θερμοκρασία χαμηλή στη διάρκεια του καλοκαιριού και μας επιτρέπει, παράλληλα με το μικροκλίμα της περιοχής, να παράγουμε πληθώρα φρέσκων λαχανικών και φρούτων όλη τη διάρκεια του έτους.

Με το άπλετο φως του ήλιου, νερό προερχόμενο από δικό μας πηγάδι και χώμα εμπλουτισμένο με φυσική κοπριά, η Margi Farm έχει τη δυνατότητα να παράγει λαχανικά και φρούτα με μοναδική γεύση.

Τα κατσικάκια και κοτοπουλάκια μας προσφέρουν φρέσκο γάλα και αυγά κάθε μέρα όλο τον χρόνο.

Οι συνταγές μας είναι απλές και με εποχιακά υλικά , συνδυάζοντας το ελαιόλαδο, τα αυγά, το κατσικίσιο τυρί και τα μπαχαρικά, τα οποία η φάρμα, μάς χαρίζει απλόχερα.

Χαρείτε την προετοιμασία στο σπίτι με προτίμηση τα υλικά να είναι εποχής.

 

Κώστας Αρβελάκης
The Margi farm Manager

ΑΥΓΑ  ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

  • Υλικά
  • 5-6 αυγά
  • 500γρ τριμμένη ντομάτα
  • 100ml ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βράζουμε για 5 λεπτά την τριμμένη ντομάτα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία . Σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4-6 λεπτά.

ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ

  • Υλικά
  • 100γρ τοματίνια (κομμένα)
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 200γρ «σπασμένο» λευκό κατσικίσιο τυρί ή φέτα
  • Ρίγανη
  • 50ml ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τύπου σαγανάκι προσθέτουμε τα κομμένα τοματίνια , την καυτερή πιπεριά και το τυρί που έχουμε επιλέξει. Καρυκεύουμε με ρίγανη και προσθέτουμε  το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά από τη φέτα.

Σαλάτα “THE MARGI FARM”

  • Υλικά (για 1 μερίδα)
  • 200γρ τοματίνια (κομμένα)
  • 2 μικρά αγγουράκια
  • 10 μαύρες ελιές θρούμπες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 10 κλωνάρια γλιστρίδα
  • Καπαρόφυλλα σε άρμη
  • 150γρ κατσικίσιο τυρί ή φέτα
  • Άγρια ρίγανη

 

Εκτέλεση

Κόβουμε την τομάτα, το αγγούρι και το κρεμμύδι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε ελαιόλαδο, σταγόνες κόκκινου ξυδιού και αλάτι. Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί ή τη φέτα και την άγρια ρίγανη.

ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Υλικά

  • 300γρ τριμμένη ντομάτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2-3 φύλλα βασιλικού
  • 80ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 μελιτζάνα
  • Λευκό κατσικίσιο τυρί

 

Εκτέλεση

Για την σάλτσα- προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, σκόρδο, και βασιλικό. Μαγειρεύονται μαζί σε ένα τηγάνι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

 

Σε ένα άλλο τηγάνι τηγανίζουμε την μελιτζάνα, αφού πρώτα την αλατίσουμε και την κόψουμε σε κυβάκια των 2 εκ, μέχρι να πάρει ένα «χρυσαφένιο» χρώμα.

Μεταφέρουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας στο τηγάνι που έχουμε την σάλτσα και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό. Προσθέτουμε το λευκό κατσικίσιο τυρί (προαιρετικά).